S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Partnerji

Partnerji raziskovalci

Institut Jozef Stefan

ijs.pngUpravljanje identitete, varno upravljanje elektronskega trgovanja in optimizacija omrežnega računalništva ter vzporednih in porazdeljenih sistemov, računalniških simulacij. Metode odkrivanja zakonitosti na multimodalnih informacijah (besedila, splet, podatkovni tok, strukturirani podatki), semantične tehnologije. Zaznavanje in vizualizacija kompleksnih dogodkov. Raziskovanje nestrukturiranih podatkov, varnostnih protokolov, visoko zmogljivo računalništvo.

IJS trži svojo lastno platformo za izobraževalne video vsebine večinoma v tujini, z naročniki kot so MIT Berkeley, CERN, OCW, Yale in Stanford.

URL: http://www.ijs.si

kontaktna oseba: Maja Škrjanc
TEL: (01) 477 39 00
e-pošta: info(at)ijs.si

Fakulteta za elektrotehniko računalništvo informatiko Univerze v Mariboru

um-feri.pngPorazdeljena obdelava podatkov, multimedijski sistemi, računalniška geometrija, stiskanje podatkov, modeliranje, vizualizacija. Razvoj infrastrukture za omrežne sisteme računalništva v oblaku, zanesljivost, zaznavanje nepravilnosti in preprečevanje napak. Infrastruktura za implementacijo kompleksnih aplikacij. Podatki, komunikacijski kanali in varovanje vključenih strank. Implementacija zagotavljanja interoperabilnosti, storitve obdelave podatkov.

URL: http://www.feri.uni-mb.si

kontaktna oseba: dr. Marjan Heričko
TEL: 02/220 7000
e-pošta: feri(at)uni-mb.si

Fakulteta za računalništvo in informatiko, Univerza v Ljubljani

ul-fri.pngRazvoj storitveno usmerjenih SaaS aplikacij za računalništvo v oblaku. Metode dinamične konfiguracije in migracija virtualnih zasebnih oblakov in migracija na IaaS in Paas nivojih. Zajem, vizualizacija, zlivanje in inteligentna obdelava informacij. Upravljanje informacijskih sistemov, poslovnih IT arhitektur in poslovnih procesov, HRM. Varnostne storitve, varnostni sistemi in zasebnost. Vizualno učenje in prepoznavanje, vizualni kognitivni sistemi. Razvoj varnostnih algoritmov za infrastrukturne usluge in biometrične sisteme

URL: http://www.fri.uni-lj.si/

kontaktna oseba: dr. Matjaž Jurič
TEL: (01) 476 84 11
e-pošta: dekanat(at)fri.uni-lj.si

Fakulteta za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani

ul-fe.pngZnanje o metodoloških in didaktičnih pristopov v e-učenju, dizajniranje in razvoj aplikacijske programske opreme, uporabniški terminali, aplikacije za mobilne terminale, oblikovanje e-vsebin in izdelava multimedijskih e-gradiv. Raziskovanje na področju infrastrukture elektronskega učenja.

URL: http://www.fe.uni-lj.si/

kontaktna oseba: Luka Zebec
TEL: (01) 476 84 11
e-pošta:(at)

IAM, Univerza na Primorskem

iam.pngInštitut Andrej Marušič Univerze na Primorskem (UP IAM) je raziskovalni inštitut, ki deluje znotraj Univerze na Primorskem. IAM je bil ustanovljen 1999 in je registriran kot neodvisni javni raziskovalni inštitut.

Naravoslovje in inženiring predstavlja osnovo pravega gospodarstva, zato je njun kvaliteten razvoj strateškega pomena. Naravoslovje in inženiring na UP razvijata UP IAM in UP FAMNIT. Obe inštituciji sta odločeni, da si bosta še naprej prizadevali za odlično kakovost dela. Svoje delo bosta nadaljevali s ciljem, da bi dosegli svetovni znanstveni vrh. Zagotovitev mesta na vrhu ni določena le z izvedbo znotraj stroke, ampak predvsem z interdisciplinarno izvedbo, kar pomeni delovanje preko tradicionalne stroge delitve po ključnih področjih znanosti (naravoslovje, tehnologija, družboslovje, humanistika). Fundamentalna vprašanja človeštva so namreč veliko preveč kompleksna, da bi na njih odgovorili z orodji ali preko perspektive ene same stroke ali znanstvene discipline. Zato obe instituciji iščeta primarno razvoj ene same, uniformirane ali povezane znanosti.

Raziskovanje je organizirano v štiri raziskovalne in razvojne enote: oddelek za matematiko, oddelek za informacijske znanosti in tehnologije, oddelek za tehnologijo, oddelek za preučevanje zdravja.

URL: http://www.iam.upr.si

kontaktna oseba: dr. Boris Horvat
TEL: (05) 611 75 91
e-pošta: info(at)iam.upr.si