S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Sklopi » Dokumenti » Advanced correlation filters for facial landmark localization

Advanced correlation filters for facial landmark localization

V. Štruc, J. Žganec Gros, and N. Pavešić. Advanced correlation filters for facial landmark localization. In: ZAJC, Baldomir (Ed.), TROST, Andrej (Ed.). ERK 2012, September 2012, Portorož, Slovenia, vol. B, pp. 153-156, 2012.

Povzetek

V referatu predstavimo nov pristop k lokalizaciji značilnih delov obraznega področja v sliki, ki temelji na naprednih korelacijskih filtrih. V ta namen v članku predstavimo novo vrsto korelacijskih filtrov, z imenom glavne smeri eksaktnih korelacijskih filtrov (GSEKF), ki jih apliciramo na problem iskanja oči znotraj obraznega področja slike. Učinkovitost postopka lokalizacije z GSEKF filtri izboljšamo s vpeljavo omejitev, ki dodatno omejijo prostor iskanja značilnih delov obraza. Predlagani postopek preizkusimo na več kot 40000 slik obrazov, ki jih pridobimo iz javno dostopnih podatkovnih zbirk FERET in LWF. Rezultati naših preizkušanj kažejo, da predlagani filtri zagotavljajo boljše rezultate lokalizacije kot npr. uveljavljeni Haarov detektor, pri čemer se čas procesiranja zmanjša za več kot faktor 10.