S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Sklopi » Dokumenti » D1.6.2: Različica 1.0 sistema CLASS/Monitor

D1.6.2: Različica 1.0 sistema CLASS/Monitor

Projekt in mejnik izročka: P1, M12

Povzetek

Izroček predstavlja opredelitev arhitekturnega načrta sistema za avtomatiziran nadzor CLASS/monitor. Ena izmed glavnih zahtev pri zasnovi arhitekturnega načrta je bila podpora različnih platform IaaS. V tem izročku smo obravnavali tri priljubljene platforme: OpenStack, Microsoft Hyper-V ter VMware. Poleg tega je bil arhitekturni načrt razvit za dva različna nadzorna sistema: Cacti ter BBmon. Arhitekturni načrt je osnova za postavitev sistema.
V dokumentu najprej predstavimo skupno arhitekturo za oba nadzorna sistema. V naslednjih dveh poglavjih analiziramo obravnavane IaaS platforme. Najprej predstavimo arhitekturne zasnove in potem vmesnike za posamezne IaaS platforme. V naslednjih poglavjih sledi opis nadzornih sistemov, ki so temelj sistema za avtomatiziran nadzor CLASS/monitor. Posebno pozornost posvetimo SLA (Service Level Agreement), za katerega opišemo SLA dogovor, merjenje SLA relevantnih kazalcev in vmesnik SLA sistema. Poleg tega predstavimo ogrodje prototipa za nadzor SLA dogovorov, ki temelji na rezultatih SLA@SOI projekta.
Specifikacija zahtev za avtomatiziran nadzor infrastrukture-SANI je predmet ločenega izročka D1.6.2.1.