S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Sklopi » Dokumenti » D1.6.2.1: Class/SANI 1.0

D1.6.2.1: Class/SANI 1.0

Projekt in mejnik izročka: P1, M12

Povzetek

Dokument obravnava funkcionalnosti sistema Class/SANI različice 1.0. Funkcionalnosti sistema so razdeljene v štiri glavne skupine: samodejno spremljanje in beleženje infrastrukturnih virov, obveščanje o izrednih dogodkih, samodejno odkrivanje naprav v omrežju in varnost.

Poglavje "Samodejno spremljanje in beleženje infrastrukturnih virov" opisuje delovanje razporejevalnika opravil in naloge modulov kot so »sonde« in »zbiralec podatkov«. Opisani so tudi protokoli, ki jih sonde uporabljajo.

Poglavje "Obveščanje o izrednih dogodkih" opisuje potek obveščanja skupin uporabnikov ob nastanku izrednih dogodkov v sistemu. Pri tem obveščanje poteka nivojsko - najprej je obveščena oseba, ki je zadolžena za nadzor te naprave. Če sistem ne prejme potrditve o prevzemu naloge, se obveščanje nadaljuje po seznamu odgovornih oseb (eskalacija).

Samodejno odkrivanje naprav v omrežju poteka na zahtevo, cilj je, da se na podlagi vhodnih podatkov detektira naprave v omrežju, pridobi dodatne podatke (če je to mogoče) in se jih nato doda v sistem za spremljanje naprav.

V poglavju o varnosti opisujemo varnostne rešitve, ki so bile uporabljene pri programu Class/SANI.

Dodane so tudi zaslonske slike različice spletnega vmesnika verzije 1.0.