S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Sklopi » Dokumenti » D2.1.4: Implementacija in preizkus rešitve DPK

D2.1.4: Implementacija in preizkus rešitve DPK

Projekt in mejnik izročka: P2, M18

Povzetek

Po analizi iz izročka D2.1.3 se je pokazala potreba po standardizaciji spremljanja metrik aplikacijskih strežnikov in standardnega načina za priklop senzorjev v jedro aplikacijskih strežnikov. Senzorje vključimo v aplikacijski strežnik na mesta s katerih želimo zbirati podatke ključne za skaliranje aplikacij v oblačnem okolju.
Priklop senzorjev v jedro aplikacijskega strežnika ne sme vplivati na delovanje aplikaciskega strežnika. Senzorji na mestih kjer so vključeni, prestregajo klice posameznih blokov kode in posredujejo podatke zbirnemu kontrolerju, ki skrbi za skaliranje. Kontroler za zagon in ustavitev instanc naprej komunicira z IaaS-om in poskrbi, da se želena aplikacija prenese na novo ustvarjeno instanco.
Najprimernejši način za priklop senzorjev je z uporabo anotacij za dopolnjevanje programske kode (DPK). Anotacije uporabimo na metodah, katerih klice želimo prestreči za namene spremljanja obremenitev. Anotacije poskrbijo, da se pred klicem in po klicu metode pokliče nadzorni center kateri skrbi za zbiranje podatkov. Prototip je implementiran z uporabo Javassist knjižnice, ki nam poenostavi spreminjanje izvajalne kode (bytecode manipulation).