S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Sklopi » Dokumenti » D3.2.1: Integracijska arhitektura CLASS

D3.2.1: Integracijska arhitektura CLASS

Projekt in mejnik izročka: P3, M12

Povzetek

Dokument obravnava integracijsko arhitekturo in s tem povezano problematiko integracije, interoperabilnosti in medsebojnega povezovanja aplikacij, ki se izvajajo v oblaku KC-CLASS, z aplikacijami, ki delujejo v klasičnih okoljih, in tistimi, ki delujejo v drugih javnih, zasebnih ali hibridnih oblakih.
V izročku je predstavljen opis integracijske arhitekture. Opisano je, kaj predstavlja integracijska arhitektura in katere so njene značilnosti. Predstavljeni so osnovni principi integraciji na različnih nivojih, nivoju podatkov, nivoju aplikacijskih vmesnikov in nivoju poslovnih storitev.
V nadaljevanju je opisana CLASS integracijska arhitektura. Podane so vse plasti integracijske arhitekture in tehnologije, ki se uporabljajo, ter njihov namen uporabe. Podrobno so prikazani primeri integracije z uporabo različnih tehnologij, od spletnih storitev SOAP in REST, preko EJB, JMS, JPA do JDBC. Prav tako je prikazana integracija KC-CLASS oblaka z javnimi oblaki Amazon Elastic BeansTalk, Google AppEngine in Windows Azure.