S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Sklopi » Dokumenti » D3.2.2: Adapterji za ERP, CRM, PLM in SCM sisteme

D3.2.2: Adapterji za ERP, CRM, PLM in SCM sisteme

Projekt in mejnik izročka: P3, M12

Povzetek

V času globalizacije, sodelovanja med podjetji in razmahom interneta je vse bolj pomembno povezovanje in interakcija med različnimi sistemi. Taki sistemi delujejo na različnih platformah, podatkovnih bazah, podatkovnih strukturah in sistemih varovanja podatkov. Uporabniki pričakujejo, da bodo aplikacije delovale skupaj, ne glede na sisteme in okolja na katerih temeljijo in bistvo je predvsem v tem, da so podatki iz različnih aplikacij na voljo v realnem času. Globalizacija in konkurenca pa sili podjetja v centralizacijo sistemov, ki bi naj prinesla nižje stroške implementacije, delovanja in vzdrževanja, enovitost podatkov in poročil, ter kar je najpomembnejše, enotne in harmonizirane poslovne procese.
V podjetjih se tako pojavlja potreba po definiciji in izvajanju poslovnih procesov, ki vključujejo uporabo več različnih skupin namenskih aplikacij. Prednosti takšnih multidisciplinskih procesov so zmanjševanje stroškov in časa, bolje izkoriščen princip ponovne uporabe, integracija v proces dobave, kot tudi zgodnje analize in simulacije.
Pri zagotavljanju podpore za poslovne operacije je podjetjem pomembno, da sistemi, ki delujejo na različnih platformah, podatkovnih bazah, sistemih varovanja podatkov in podatkovnih strukturah delujejo centralizirano. Podjetja se pri izvajanju poslovnih procesov srečujejo s potrebo, da se v poslovanje vključuje več adapterjev, katerih glavna lastnost je enostavno povezovanje sistemov med sabo.
Tako ostaja eden glavnih ciljev ITK v poslovni informatiki zagotavljanje podpore za poslovne operacije. Precej poslovnih funkcij je že uspešno avtomatiziranih, toda ker so želje po nudenju podpore vsaki aktivnosti poslovnih procesov iz dneva v dan večje, je potrebno razviti aplikacije in uporabniške vmesnike, ki te želje in zahteve podpirajo. Ker pa se procesi s časom spreminjajo, prav tako potrebujemo rešitve za fleksibilno integracijo.
V tem dokumentu se osredotočamo na razvoj adapterjev za povezovanje ERP, PLM in CRM sistemov in njihovo medsebojno povezovanje. Izroček predstavlja živi dokument, ki se bo v procesu razvoja in nadgradnje projekta še spreminjal.