S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Sklopi » Dokumenti » D5.1.1: Definicija posplošenih vmesnikov do KC-CLASS

D5.1.1: Definicija posplošenih vmesnikov do KC-CLASS

Projekt in mejnik izročka: P5, M3

Povzetek

Dokument predstavlja poročilo – D5.1.1 Definicija posplošenih vmesnikov do KC-Class. Opisuje zahteve, ki jih ima projekt P5 – Podpora in izvajanje učenja preko oblaka, do infrastrukturnih projektov P1 – Infrastruktura v oblaku (IaaS), P2 – Platforma v oblaku (PaaS) in P3 - Podpora za razvoj SaaS.
Dokument je razdeljen na štiri dele, v prvem delu je opisana vizija ciljnega sistema za podporo in izvajanje učenja preko oblaka, v nadaljevanju e-učenje v oblaku, sledita dela, ki opisujeta ključne primere uporabe ciljnega sistema, predvsem iz vidika tistih funkcionalnosti, ki bodo partnerjem na projektu predstavljali oz. prinesli najvišjo dodano vrednost. Iz opisanih primerov uporabe je mogoče posredno izpeljati zahteve do ostalih infrastrukturnih projektov v okviru kompetenčnega centra KC CLASS. V zadnjem, četrtem delu, so posplošene zahteve do infrastrukturnih projektov podane v združeni oz. tabelarični obliki.
V prilogi dokumenta se nahaja povzetek izhodišč infrastrukturnih projektov P1, P2 in P3, ki so ključni za razumevanje umestitve projekta P5 v širši koncept oblačne infrastrukture razvite v okviru KC Class. Povzetek je povzet po dokumentih, ki opredeljujejo obseg in način dela na posameznih infrastrukturnih projektih, torej na projektih P1, P2 in P3.