S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Sklopi » Dokumenti » NIL CloudExam - Napredno preverjanje znanja v virtualnih laboratorijih

NIL CloudExam - Napredno preverjanje znanja v virtualnih laboratorijih

Pri učenju je učenec izpostavljen različnim učnim materialom. Za potrditev znanja, razumevanja in preverjanja uporabe naučenih veščin je nujna aplikacija vsebine v praksi. Pogosto se izkaže, da je praktičen preizkus znanja lahko neprimerljivo drag (primer: učenje pilotiranja) ali zamuden pri postavitvi realnih okoliščin. Zato je razširjena uporaba različnih simulatorjev ali virtualnih laboratorijev. V virtualnih laboratorijih ima učenec možnost aplikacije naučenega brez bojazni, da bi njegova napaka povzročila bolj ali manj hude posledice.
Preverjanje naučenega znanja v virtualnih laboratorijih spodbuja učenčevo kreativnost in inovativnost. Dobro zastavljeni virtualni laboratoriji omogočajo, da lahko učenci pridejo do pravilnih rezultatov na več različnih načinov. V takih primerih klasične metode preverjanja znanja odpovedo.
V sklopu projekta P5 - Podpora izvajanja učenja preko oblaka bomo razvili prototip storitve naprednega preverjanja znanja v oblaku, ki bo omogočala ocenjevanje znanja s preverjanjem postopkov, ki jih učenec opravi in glede na podana kompleksna pravila, ki bodo preverjala skladnost pridobljenih informacij znotraj laboratorija s pričakovanimi. Rezultat preverjanja bo, namesto enostavnega odgovora pravilno/nepravilno, za vsak nepravilen postopek podal možne razloge za napako in usmeril učenca na učne materiale za dodatno poglabljanje znanja.