S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Sklopi » Dokumenti » Non-parametric score normalization for biometric verification systems

Non-parametric score normalization for biometric verification systems

V. Štruc, J. Žganec Gros, and N. Pavešić, Non-parametric score normalization for biometric verification systems, Proceedings of the International Conference on Pattern Recognition (ICPR 2012), Japan, November 2012.

Povzetek

V referatu se ukvarjamo s področjem normiranja mer podobnosti v biometričnih sistemih, namenjenih verifikaciji uporabnikov. Predlagamo nov način normiranja mer podobnosti, ki, drugače od obstoječih pristopov, ne potrebuje predpostavk o vrsti verjetnostne porazdelitve mer podobnosti. V prvem koraku predlaganega pristopa ocenimo obliko verjetnostne porazdelitve, ki pripada določeni vzorčni populaciji mer podobnosti, s pomočjo Parzenovih cenilk. V drugem koraku pa ocenjeno porazdelitev preslikamo v neko v naprej določeno obliko in na ta način določimo preslikavo, ki jo lahko uporabimo za normiranje mer podobnosti. Eksperimentalna validacija predlaganega postopka na podatkovni zbirki FRGCv2 pokaže, da predlagani ne-parametrični pristop k normiranju dosledno izboljša rezultate razpoznavanja, ki jih dosežemo s parametričnimi pristopi k normiranju.