S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Sklopi » Dokumenti » Postopki za zagotavljanje dodatne varnosti na področju vzdrževalnih del v omrežju

Postopki za zagotavljanje dodatne varnosti na področju vzdrževalnih del v omrežju

Predmet inovacije je uvedba orodja za izvajanje vzdrževalnih del v proces zagotavljanja obratovanja informacijskih in komunikacijskih sistemov. Posebej se opredeli nov postopek za izvajanje vzdrževalnih del na način, da se zavarujejo občutljive informacije pred odtujitvijo ali zlorabo in da se z vgrajenimi postopki sledljivosti omogoči kasnejšo analizo dogajanja, pri tem pa sam postopek izvajalca ne ovira pri delu, oz. mu orodje, ki je del tega postopka, delo celo olajša.
Izhodišče za omenjene postopke so varnostna tveganja, ki so prisotna pri izvajanju vzdrževalnih del v omrežju. V primeru odtujitve pripomočkov (predvsem mobilnih naprav), nelojalnosti izvajalca, kraje dostopovnih podatkov ipd., se lahko zgodi, da je ogrožena varnost omrežja oz. infrastrukture IT. V najhujšem primeru se to izrazi v vdoru v omrežje, omejitvi njegove funkcionalnosti, odtujitvi podatkov...
Orodje omogoča izvajalcem (npr. vzdrževalcem) dostop do posameznih naprav preko varne povezave. Pri tem ni potrebno, da osebje pozna dostopovne podatke (uporabniško ime, geslo). Orodje samodejno povzame stanje omrežja in naprav v omrežju ter uporablja vrsto skript za dostopanje in za izvajanje diagnostičnih testov, hkrati pa vodi izvajalca pri preverjanju stanja naprav ter omogoča lažjo izsleditev napak v delovanju. Vse aktivnosti, ki se izvajajo ob posegu orodje samodejno shranjuje.