S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Sklopi » Dokumenti » Univerzalni programski vmesnik za storitve BPM strežnikov

Univerzalni programski vmesnik za storitve BPM strežnikov

BPM strežniki omogočajo centralizirano izvajanje (orkestracijo) poslovnih procesov definiranih v ustreznem standardnem zapisu (npr. BPEL, BPMN2). Kljub temu, da so zapisi BPM modelov vsaj do neke mere standardizirani, pa žal pri programskih vmesnikih do BPM strežnikov ni tako,   saj ima vsak ponudnik BPM strežnikov lasten programski vmesnik.
Prav zato smo se odločili, da razvijemo univerzalen programski vmesnik, ki omogoča enovit programski dostop do kateregakoli BPM strežnika, ki ga vmesnik podpira. Podpora posameznim strežnikom je modularna in se lahko dodaja po potrebi. Enoten programski vmesnik omogoča neodvisnost od BPM strežnika in s tem lažjo integracijo z ostalimi programskimi komponentami in informacijskimi sistemi.  Vmesnik sestavlja več programskih gradnikov (komponent), pri čemer vsak od njih pokriva ustrezen nabor zahtev. Vsak gradnik nudi nabor funkcionalnosti preko spletnih storitev.
BPM vmesnik bo omogočil fleksibilnejši in cenejši razvoj informacijskih rešitev ki temeljijo na BPM storitvah, saj za podporo novega BPM strežnika ne bo več potrebno na novo razvijati rešitve.